Publiek Vervoer maakt gebruik van cookies.Meer weten?

Toegankelijkheid

Dit is de officiële website van het samenwerkingsverband Publiek Vervoer Groningen Drenthe. Op deze website informeren wij u over de verschillende vervoersmogelijkheden van publiek vervoer en het samenwerkingsverband. We doen ons best om de informatie actueel en juist te houden.

 

Mist u informatie of komt u onjuiste of verouderde informatie tegen? Heeft u suggesties voor verbetering? Of komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Dan horen wij dit graag van u via het mailadres:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u -als dat mogelijk is- de link naar de webpagina vermelden waar u over mailt? Dank u wel!

Toegankelijkheid

Deze website voldoet zoveel mogelijk aan de wereldwijde standaarden voor toegankelijkheid en kwaliteit. Publiek Vervoer Groningen Drenthe vindt dat de inhoud op de website voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht de gebruikte techniek, software en vaardigheden. We besteden daarom veel aandacht aan toegankelijkheid van techniek, vorm én tekst. De Webrichtlijnen en 'Drempelsvrij ontwerpen' zijn voor ons het uitgangspunt. Deze richtlijnen zijn opgesteld om de toegankelijkheid van websites te verbeteren. Deze website is getest door verschillende personen op leesbaarheid en toegankelijkheid (ook voor slechtzienden) en op de verschillende communicatiemiddelen computer, tablet en mobiele telefoon.

 

Downloaden van pdf-bestanden

U treft op deze website documenten in downloadbare vorm aan. Meestal is dit in een zogeheten pdf-formaat (Portable Document Format). De belangrijkste reden is dat deze type documenten relatief kleine bestanden zijn met een goede grafische kwaliteit. Om deze pdf-documenten te kunnen openen, heeft u het computerprogramma Adobe Reader nodig. Dit is een gratis programma dat u veilig kunt downloaden op de website van Adobe, de producent van deze software. De pdf's hebben wij ook 'drempelsvrij' opgemaakt. 

 

Afbeeldingen

Wij gebruiken op deze website afbeeldingen. Uitgangspunt is dat de tekst op de webpagina u voldoende informatie moet geven. Foto's en illustraties zijn ondersteunend aan de bijbehorende tekst.  Wij geven in de beschrijving van de afbeeldingen zo goed als mogelijk weer wat er op staat.

 

Tekst voorlezen

Wilt u de tekst voorgelezen hebben? Dan kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld de Verteller van Microsoft.