Publiek Vervoer maakt gebruik van cookies.Meer weten?

Wmo-rit betalen


U kunt contant betalen bij de chauffeur. Nog niet in alle voertuigen is een pinautomaat beschikbaar. Als u uw rit telefonisch reserveert, kan de telefoniste u hierover informatie geven.

Reist u regelmatig met de Wmo-pas? Dan is het handig om gebruik te maken van automatische incasso. U kunt hiervoor een machtigingsformulier downloaden. Daarmee machtigt u de vervoerder om de reiskosten van uw rekening af te schrijven. Het machtigingsformulier kunt u ook telefonisch opvragen bij uw vervoerder. 

 

 

Medereizigers

Wilt u iemand mee laten reizen? Dat kan. Hieronder zetten we de mogelijkheden voor u op een rij:

 

 • Begeleider:
  Misschien kunt u niet meer zelfstandig reizen en heeft u onderweg hulp nodig van een begeleider. Uw gemeente bepaalt of begeleiding noodzakelijk is. Heeft u de Wmo-indicatie ‘inclusief medisch begeleider’ gekregen? Dan mag u alleen reizen als uw medisch begeleider bij u is. De begeleider mag gratis met u meereizen.
   

 • Huisgenoten:

  Soms biedt een gemeente Wmo-pashouders de mogelijkheid om huisgenoten mee te laten reizen. Een huisgenoot betaalt hetzelfde tarief als de Wmo-pashouder. Huisgenoten reizen met de Wmo-pashouder mee en hebben zelf geen pas van Publiek Vervoer. De huisgenoten moeten door de gemeente aangemeld zijn bij de vervoerder (geregistreerd). U kunt daarvoor contact opnemen met uw eigen gemeente. Belangrijk: Bij het reserveren van een rit geeft u aan of u huisgenoten mee neemt.
   

 • Kinderen:
  Er mogen altijd twee kinderen (tot en met vier jaar) gratis met u mee reizen. Als uw gemeente meer en/of oudere kinderen toestaat, staat dit in de spelregels van uw gemeente. Kinderen reizen met de Wmo-pashouder mee en hebben zelf geen pas van Publiek Vervoer. Let op: de kinderen moeten dan door de gemeente aangemeld zijn bij de vervoerder (geregistreerd). U kunt daarvoor contact opnemen met de gemeente.
   

 • Overige medereizigers:
  Medereizigers, buiten de al vermelde begeleider, huisgenoot of kinderen, mogen meereizen tegen het Medereiziger-tarief. Dit tarief vindt u op de spelregelkaart van uw gemeente. Het Medereizigers-tarief kan per vervoerder verschillen. Medereizigers reizen met de Wmo-pashouder mee en hebben zelf geen pas van Publiek Vervoer.
   

 • Huisdieren:
  Een soho of een blindengeleidehond mag altijd en gratis mee.

 

Machtigingsformulieren

 

Connexxion | De Grooth

 

U.V.O. Vervoer

 

Taxi Nuis

 

DVG Personenvervoer | voorheen Taxi Dorenbos