Publiek Vervoer maakt gebruik van cookies.Meer weten?

Algemene spelregels

Zeven dagen in de week staan chauffeurs voor u klaar om u naar uw plaats van bestemming te brengen. Soms reizen meer mensen mee in de taxi. U bereikt uw bestemming dan niet rechtstreeks. Het is daarom verstandig rekening te houden met extra reistijd. Als u afspraken heeft met uw gemeente zullen we hier rekening mee houden. Hieronder vindt u algemene spelregels wanneer u reist met de Wmo-pas.

 

Reserveren

U kunt een rit telefonisch en online reserveren. Het telefoonnummer staat op uw Wmo-pas. Online kan via deze website. Als de reservering is gemaakt, ontvangt u een e-mail, of vertelt de telefonist(e) wat uw reis kost. Als u reserveert worden de volgende vragen gesteld:

  • Wat is uw naam en wat is uw klantnummer? (staan op de Wmo-pas)

  • Hoe laat wilt u opgehaald worden?

  • Van welke plek wilt u vertrekken (straatnaam en huisnummer)?

  • Waar wilt u naar toe (straatnaam en huisnummer)?

  • Neemt u hulpmiddelen mee zoals een rollator, rolstoel of scootmobiel?

  • Neemt u een begeleider, een medepassagier of een hulphond mee?

Een rit moet u minimaal een uur voor vertrek reserveren. Als het mogelijk is, verzoeken wij u eerder te reserveren (bijvoorbeeld een dag van tevoren).

 

Terugbelservice   

Wilt u een seintje krijgen wanneer de chauffeur bij u in de buurt is? Dat kan! Geef het aan bij uw online reservering of geef het door aan de telefonist(e). Het telefoonnummer waarop u – vlak voor vertrek –bereikbaar bent wordt genoteerd. Ongeveer 5 tot 10 minuten voordat uw chauffeur bij u is, wordt u gebeld. Wij raden aan om – indien mogelijk- een 06-nummer door te geven.

 

Klaar staan

U heeft een tijdstip afgesproken dat de chauffeur bij u is. De chauffeur kan maximaal een kwartier eerder of later dan het afgesproken tijdstip komen*. Staat u klaar? Dan kan de chauffeur u en anderen op tijd op de plaats van bestemming brengen. Woont u in een wooncomplex? Dan haalt de chauffeur u bij de hoofdingang op. * dit geldt niet voor de gemeenten in Zuidwest Drenthe, zie de flyer spelregels van uw gemeente.

 

Bagage

Wat mag u meenemen? Iedere reiziger mag, naast eventuele hulpmiddelen en/of hulphond, maximaal één weekendtas, kleine koffer of boodschappentas meenemen (max. 20 kg.). Hulphonden moeten als zodanig herkenbaar zijn. Verder mag u alleen een klein huisdier meenemen als deze bij u op schoot meegenomen kan worden.

 

Vaste rit

Wilt u regelmatig op een vaste dag en vast tijdstip naar dezelfde bestemming reizen? Dan hoeft u dit maar één keer aan de vervoerder door te geven. 

 

Prioriteitsrit

Soms moet u ergens op een bepaalde tijd zijn. Dan kunt u een prioriteitsrit boeken. U komt nooit later dan de afgesproken tijd op de afgesproken plaats aan. U kunt alleen een prioriteitsrit aanvragen wanneer u:

  • bij een officiële plechtigheid moet zijn (huwelijksinzegening, begrafenis/crematie);

  • een religieuze viering/dienst in een religieus gebouw heeft.

Let op: Een prioriteitsrit moet u ten minste 2 uur voor vertrektijd boeken. Dit kan alleen telefonisch. Geef bij uw reservering duidelijk de reden aan waarom u op tijd moet zijn. De telefonist(e) kijkt samen met u hoe laat u wordt opgehaald en neemt desgewenst de ritboeking met u door.

 

Rit annuleren

Als u een gereserveerde of een vaste rit wilt afzeggen, dan kan dat uiterlijk een uur van te voren. Als u de rit via de website heeft gereserveerd, kunt u deze ook via de website annuleren. Dan wordt deze automatisch afgemeld (tenzij u duidelijk aangeeft dat de terugrit wel door moet gaan). Heeft u zich niet afgemeld? En treft de chauffeur u niet aan op de afgesproken plek? Dan mag de vervoerder u hiervoor kosten in rekening brengen.

 

Meer informatie