Publiek Vervoer maakt gebruik van cookies.Meer weten?

Hubtaxi

Inwoners en bezoekers van Groningen en Drenthe kunnen gebruik maken van de hubtaxi. U wordt naar de hub gebracht die het best in uw reis past, zodat u vanaf die plaats verder kunt reizen met het openbaar vervoer. Een hub is een vervoersknooppunt in Groningen en Drenthe waar verschillende vormen van vervoer samen komen. Hubs zijn bereikbaar: te voet, per fiets, auto, taxi, bus en/of trein. 

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de hub kan reizen. De belangrijkste kenmerken van de hubtaxi vindt u hier.

Welke rit kan ik maken met de hubtaxi?

Met de hubtaxi kan je vanaf een vertrekadres naar de hub en vice versa reizen. Dit is een deur-hub of hub-deur rit. U mag maximaal 20 km reizen tegen het hubtaxi tarief, voor de extra kilometers daar boven betaalt u het commerciële tarief van de taxivervoerder.

Het is ook mogelijk om van een vertrekadres naar een bestemmingsadres te worden gebracht. Dit is een deur-deur rit. Voor deur-deur ritten geldt een minimale reisafstand van 3 kilometer.

Vanaf 15 december 2019 vervallen een aantal bushaltes in Groningen en Drenthe. Reizigers die daardoor verder moeten reizen om bij een alternatieve halte of een hub te komen kunnen hiervoor de hubtaxi gebruiken. De hubtaxi is duurder dan de bus, maar voor de extra kosten van de hubtaxi kan gebruik worden gemaakt van een compensatieregeling. Meer informatie is te vinden op de website van Qbuzz.    

 

Hoe zit het met vertrek- en aankomsttijden?

De hubtaxi rijdt tussen 06:00 uur en 01:00 uur. Buiten dit tijdvenster wordt ook aansluiting geboden op de 1e dan wel laatste rit van trein en bus. U kiest zelf uw vertrek- of aankomsttijd in overleg met de vervoerder.

De taxivervoerder mag uw rit combineren met andere ritaanvragen. Houdt u daarom rekening met een marge van circa 15 minuten voor én na uw gekozen vertrektijd. Boekt u bijvoorbeeld een vertrektijd van 15:00 dan kan de taxi van 14:45-15:15 u komen ophalen. In het gebied Zuidwest Drenthe is de marge circa 20 minuten.

Gegarandeerde aansluiting op OV?

Wilt u gegarandeerd een aansluiting op een bus of trein halen, geef dit dan duidelijk aan bij het doen van uw reservering. Om de aansluiting te garanderen dient u minimaal 2 uur voor uw aankomsttijd op de hub te reserveren.

 

Wat kost een rit met een hubtaxi?

Onderstaande prijzen zijn per persoon. Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee. De 2e t/m 8e persoon reist met 50% korting als vertrek- en eindpunt gelijk zijn.

Vanaf 15 december 2019 vervallen een aantal bushaltes in Groningen en Drenthe. Reizigers die daardoor verder moeten reizen om bij een alternatieve halte of hub te komen, kunnen hiervoor de hubtaxi gebruiken. De hubtaxi is duurder dan de bus, maar voor de extra kosten kan gebruik worden gemaakt van een compensatieregeling. Meer informatie is te vinden op de website van Qbuzz.

 

Deur naar hub / hub naar deur

Instaptarief

€ 2,45

Tarief per kilometer (max. 20 km)

€ 0,425

 

Deur tot deur

Instaptarief

€ 4,91

Tarief per kilometer (max. 20 km)

€ 0,85

   

De OV-chipkaart, het sterabonnement en het studenten reisproduct zijn niet geldig in de hubtaxi. De genoemde tarieven gelden voor 2020 en zijn gebaseerd op het OV-chipkaart kilometertarief (voltarief). Het deur-hub tarief is 2,5 x het OV-chipkaarttarief en het deur-deur tarief is 5 x het OV-chipkaarttarief.

Prijswijzigingen voorbehouden. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Regio Gemeenten Vervoerder Telefoonnummer
Centraal-Groningen Groningen - Haren Connexxion 0800 40 20 102
Noord-Groningen Appingedam -
Het Hogeland -
Delfzijl - Loppersum - (voormalige gemeente) Ten Boer
U.V.O. Vervoer 0800 05 67
Oost-Groningen Westerwolde -
Midden-Groningen - Oldambt - Pekela -
Veendam - Stadskanaal
De Grooth Vervoer 0800 40 20 104
Zuidwest-Groningen Westerkwartier Taxi Nuis 0800 14 22
Noordmidden-Drenthe Midden-Drenthe - Noordenveld - Tynaarlo Connexxion 0800 40 20 102
Noordmidden-Drenthe Assen - Aa en Hunze Connexxion 0800 40 20 104
Zuidoost-Drenthe Borger-Odoorn
Coevorden -
Emmen
DVG
Personenvervoer
0800 82 94 235
Zuidwest-Drenthe De Wolden - Meppel
Hoogeveen -
Westerveld
DVG
Personenvervoer
0800 82 94 225