Publiek Vervoer maakt gebruik van cookies.Meer weten?

Reizen met het leerlingenvervoer


Veilig en vertrouwd naar school reizen

 

Uw kind heeft een vervoersvoorziening ontvangen voor aangepast vervoer. Hij of zij wordt naar school gebracht door een vervoerder. Dit doet de vervoerder in opdracht van de gemeente. De vervoerders rijden onder de vlag van Publiek Vervoer Groningen Drenthe. Dit is een samenwerking van alle gemeenten in Groningen en Drenthe. Om het vervoer goed te laten verlopen is het belangrijk dat iedereen zich aan de spelregels houdt. Op deze website staan ze op een rij. Heeft u een vraag hierover? Neem contact op met uw gemeente. Zij staat u graag te woord.

 

Aanvullende informatie

Reistijd

Er zijn afspraken gemaakt hoe lang uw kind in de taxi/bus mag zitten. U kunt bij uw gemeente navragen welke afspraak met de vervoerder is gemaakt.

 

Wat te doen bij calamiteiten?

Een calamiteit is een gebeurtenis die gevaarlijk kan zijn voor het vervoer. Meestal heeft het te maken met het weer, bijvoorbeeld een zware storm of gladde wegen door ijzel. Als er een calamiteit is, zoals een weeralarm, houdt dan de website en/of social media van uw vervoerder in de gaten. Heeft u vragen, neem dan contact op met de vervoerder.

 

Heeft uw kind een klacht tijdens of over het vervoer?

We doen er alles aan om het vervoer zo goed mogelijk te regelen. Maar soms kan het gebeuren dat iets niet goed gaat. Bijvoorbeeld tijdens de rit of er is onenigheid met de chauffeur. Onze afspraken zijn:

  • in eerste instantie probeert de chauffeur dit zelf met uw kind direct op te lossen.
  • vervolgens wordt dit met de school en met u besproken. Is het niet opgelost?
  • dan bespreekt de chauffeur dit met de vervoerder.
  • als het dan ook niet opgelost kan worden, dan neemt de vervoerder contact op met de gemeente.
  • bent u niet tevreden met de afhandeling van het probleem, dan kunt u een klacht indienen bij uw gemeente.

  

Folder leerlingenvervoer